Om os

Har du tid og lyst til at strikke til gavn for de for tidligt fødte børn?

Vi er en gruppe strikke- og hækleglade mennesker, der arbejder i bomuldsgarn, også bomuldsrester, til gavn for de bitte små børn på sygehusene. Børn der bliver født så meget for tidligt, at de må indlægges på en neonatalafdeling, er så små, at det tøj, man kan købe, er alt for stort. Dertil kommer forældrenes sorg, over ikke at kunne få barnet med hjem og give dem deres eget personlige tøj på. Børnene er nærmest hospitalets børn. Derfor er det en stor glæde for forældrene, at vi leverer små hjemmestrikkede huer, sokker, undertrøjer, blebukser og tæpper, der får børnene til at se mindre hospitaliserede ud, hvor forældrene har mulighed for at vælge farver, de kan lide.

Tøjet skal laves efter vores godkendte opskrifter. Det er muligt at købe en mappe med alle opskrifterne, eller man kan selv printe dem ud fra filerne i Facebook gruppens afdelinger (Øst/Vest). – Der bliver løbende udarbejdet mangellister til de forskellige afdelinger, efter personalets ønsker og bestillinger. Mangellisterne vil ligge i gruppens filer. Alt færdigt tøj sendes til den lagerførende administrator/kontaktperson, der pakker og registrerer alt tøj og tæpper. Adressen står på mangellisterne.

Det er ikke tilladt at dele vores opskrifter, uden man har fået lov (Opskrifterne hører under Ophavsretten (Copyright)), hverken opskrifter eller tøjet er beregnet til salg eller privat brug. Det er udarbejdet i samarbejde med hospitalspersonalet til brug på de neonatalafdelinger, vi samarbejder med, så tøjet er behageligt at have på, og ikke er i vejen for pleje og behandling.

Vi arbejder alle frivilligt, så det er vigtigt, du laver det, du har lyst til, så du bliver glad for at arbejde til de små, bare du kun bruger vores opskrifter.

Kun kontaktpersonerne kan/må kontakte, lave aftaler og aflevere tøjet på afdelingerne, og kun i følge aftale med den ansvarshavende sygeplejerske. Ligeledes er det personalets ønske, at afdelingerne får en pæn portion af gangen. Det gør det lettere for personalet at få mærket og vasket tøjet, før det kommer i brug på afdelingerne, ligesom det forstyrrer især de små, men også forældre og personalet mindst muligt med få men store leveringer.

Når der er fyldt op på et sygehus, tager vi fat på det næste. Vi håber, gruppen med tiden bliver så stor, at vi kan dække alle neonatalafdelinger i Danmark

Af administrative grunde har vi delt gruppen i to afdelinger – Vest- og Øst for Storebælt, så ingen skal køre over broen for at aflevere tøj og tæpper, holde møder om samarbejdet mv.

De to afdelinger har hver sin identiske gruppe på Facebook, med hver sine ansvarshavende adiministratorer/kontaktpersoner. Administratorerne fra begge afdelinger arbejder dog ens og tæt sammen.

I gruppen har nogle medlemmer meldt sig til at skaffe garn (garnfordelere), så der er mulighed for at hjælpe de små, selv om man ikke selv har eller kan skaffe bomuldsgarn. Når medlemmer af gruppen mangler garn (eller man har mere garn, end man selv kan bruge), kontakter man en garnfordeler. Garnet er gratis, men modtager betaler porto. Du kan finde kontaktoplysninger over garnfordelere i gruppen.

På vores kontaktside her kan du finde kontaktoplysningerne til administratorerne I begge afdelinger.