Status for afd. ØST

Strik og hækl til børn på neonatalafdelinger ØST for Storebælt, har kontakt til alle neonatalafdelingerne øst for Storebælt, dvs. at vi levere til Holbæk, Roskilde, Slagelse, Rigshospitalet, Herlev, Hvidover, Hillerød og Rønne.

Ikke alle afdelinger beder om lige meget, men alle har en kontaktperson og ved de kan bestille fra vores kollektion.

Når kapaciteten er der levere vi fødselsdagshuer (huer til fuldbårne nyfødte på fødeafdelingerne) og vi levere her foråret 2018 til fødeafdelingen i Holbæk, Roskilde og Hillerød.

Vi levere også engledragter og englesvøb med huer til de føde- og neonatalafdelinger der ønsker det, så de børn der ikke klare livet kan blive begravet pænt.

Vi er også begyndt at levere tubesokker og vanter til børnekirurgisk hjerteafdeling på Rigshospitalet.

Afdelingerne udtrykker stor glæde ved vores koncept, at de altid kan bestille det de har brug for i de design, størrelser og mængder de ønsker. Det er nemmere end spontane donationer. Samtidig er vores mange dygtige strikkere og hæklere sikker på at det håndarbejde de laver hurtigst muligt kommer til at gøre gavn.

Garndonationer fra firmaer

April 2018 : 30 nøgler garn fra firmaet Hobbii ( april )
Oktober 2017 : Meget favorabel pris på garn fra Butikken ved højen, Asnæs
Mange private donerer garn og indsamler – også stor tak til dem.

Status i ØST gruppen pr januar 2017

I Strik og hækl til børn på neonatalafdelinger ØST for Storebælt er vi egl. nået vores mål, idet alle neonatalafdelinger på Sjælland og Bornholm kender os og vores tilbud og har det tøj og tæpper fra os de ønsker. Vi skal nu blot vedligeholde, supplere op og løse specialopgaver.

Vi har kontakt til neonatalafdelingerne i Holbæk, Roskilde, Næstved, Slagelse, Rigshospitalet, Rønne, Hillerød, Herlev og Hvidover. ( Helle Warming Andersen er kontaktperson for de 6 første, Nita Hermansen Haarbek for de 3 sidste ).

Der er andre end os, der strikke og leverer til sygehusene og det variere meget hvor meget de enkelte afdelinger ønsker fra os, men personalet udtrykker stor tilfredshed ved – fra os – kun at modtage det de bestiller og har brug for i rette design, størrelser og antal. Så skal de ikke have unødigt tøj på lager og de får store portioner af gangen så det er nemt at vaske og evt. mærke, når det modtages.

En del gange får vi specialbestillinger som vi så laver. Det fungerer rigtig godt.

Vores første mål var at neonatalafdelingerne havde det tøj, tæpper og huer de havde brug for til de indlagte børn, da dette mål var nået kunne vi yderligere tilbyde at forældrene kunne beholde barnets første hue og/eller tæppe – og dette er meget populært. Sidste tiltag er fødselsdagshuerne, der gives til de nyfødte på fødeafdelinger. Også disse vækker stor glæde men her er behovet stort da hvert barn jo får en hue som gave. Foreløbig leverer vi fødselsdagshuer til fødeafdelingen på Holbæk sygehus, Det er Nita Haarbek der har kontakten her, og de er meget glade for de huer vores flittige strikkere donere. Hvis strikke lysten og fliden fortsætter er det sandsynligt at vi kan starte med at donere til endnu en afdeling her i 2017, det vil vise sig.

Her til jul har vi igen leveret nissehuer og lidt juletæpper og tøj til de afdelinger der har ønsket det – det har givet glæde i en ellers svær tid for mange forældre og personale.

Vores koncept synes at fungere rigtig godt, ved af administratorerne koordinere arbejdet og har kontakten til afdelingerne, får vi lavet netop det tøj og tæpper der er behov for og de, heldigvis mange, der gerne vil strikke til velgørende formål, får sikkerhed for at deres arbejde kommer til at gøre gavn hurtigst muligt når de følger vores opskrifter og mangellister og aflevere til vores afleveringssteder eller sender.

Vi er nu 1500 medlemmer i Facebookgruppen og der er også en del der strikker til os, der ikke er på Facebook.

I 2016 havde vi for 3. gang en stand på Høstmarkedet på Nyvang ved Holbæk. Det var som vanligt hyggeligt og det er god PR for vores arbejde.

Tak til alle der strikke, hækler, donere garn og arbejder til glæde for de små og deres forældre.

Status i ØST gruppen pr maj 2018

Strik og hækl til børn på neonatalafdelinger ØST for Storebælt kører godt og stabilt med mange dygtige strikkere. Vi er nu 2250 medlemmer i Facebookgruppen, der er kommet mange nye medlemmer, da der har været en del presseomtale af vores arbejde.

Vi levere i forskellig mængde til neonatalafdelingerne i Holbæk, Roskilde, Næstved, der nu flytter til Slagelse, Rigshospitalet, Rønne, Hillerød, Herlev og Hvidover. ( Helle Warming Andersen er kontaktperson for de 6 første, Nita Hermansen Haarbek for de 3 sidste + fødeafd. ) Vi levere fortsat fødselsdagshuer til Holbæk og nu også Roskilde. Hillerød har også ønsket huer, men her man vi ikke levere nok, så de vasker og genbruger huerne til de børn der trænger til lidt ekstra varme.
Nissehuer og juletæpper leveres stadig i beg. Af december til de afdelinger der ønsker det.

Ligeledes kommer der indimellem specialbestillinger, som vi heldigvis også kan klarer.

En sygeplejeske på Rigshospitalet efterlyste sokker og vanter til hjerteopererede børn, og vi har nu udvirkelet nogle tubesokker der kan varme om fødderne og nogle vanter så de ny opererede børn ikke får trukket i sonder, ledninger og slanger. Regner med at første levering sker sommeren 2018
Vi har fået dejlig stor lagerplads i Højby Sj. hvor Varmestuestrik.dk har deres hovedlager. Det giver lidt mere luft i de private kælderrum, hvor kasser ellers har fyldt godt op. Dejligt at kunne samarbejde og hjælpe hinanden på forskellig vis.

I 2017 var vi ikke til høstmarked i Andelslandsbyen i Holbæk, men vi var på Kræmmermarked i Snertinge, hvilket også var givende og hyggeligt. Også en god anledning til at mødes i gruppen, og ikke kun kommunikere via Facebookgruppen.